PODRŽAVAMO OBRAZOVANJE

Uspjeh jedne firme nisu samo brojevi na završnom računu, uspjeh se mjeri i po tome koliko nas drugi cijene. Upravo zato smo u subotu 10.03.2018. imali čast ugostiti učenike srednje saobraćajne i elektrotehničke škole iz Brijesnice Velike na čelu sa direktorom Dautović Admirom. Bila nam je čast da za njih, koji su baš nas odabrali  kao dobar primjer poslovanja u transportu, pripremimo prezentaciju o funkcionisanju same firme ali i o tome koliko je odgovoran posao profesionalnog vozača. Mnogi od njih žele da po završetku školovanja krstare cestama Evrope. Za mlade ljude to sigurno predstavlja izazov ali naša dužnost je bila da ih upoznamo i sa prednostima i sa nedostacima tog poziva.

SONY DSC

Direktor Dautović je zaključio kako je ova posjeta od velike koristi jer učenici pored onog teoretskog dijela u školi imaju priliku vidjeti stvarnu situaciju na konkretnim primjerima. Mi smo i sada i u buduće spremni izaći u susret, dati precizne informacije i pružiti pomoć i podršku u svom domenu kako bi kadrovi koji se školuju bili što spremniji za svoja radna mjesta.

Nakon ovog lijepog druženja zaključili smo da se svi trebamo angažovati i povezati obrazovanje i privredne subjekte kako bismo sačuvali potencijal koji imamo u svojoj državi.

Također moramo istaknuti i interesovanje i zalaganje vlasnika autoškole „START“ Vehabović Mustafe koji je prvobitno i dao ideju za jedan ovakav susret jer je u radu sa učenicima uvidio potrebu i želju da ih približi njihovoj budućoj profesiji. Njegov je cilj i obećanje da će nastojati motivirati i što bolje obučiti ove mlade ljude kako bi sutra na cesti bili sigurni i po vlastiti i po tuđi život.

SONY DSC

Naša firma je spremna da neke od najboljih polaznika autoškole nagradi putovanjem na turu sa našim vozačem i to na destinaciju koju sami odaberu. To će biti izuzetna prilika da sve ono objašnjeno vide i na djelu. Također smo spremni onima koji pokažu istinsku želju i znanje pružiti priliku za prvo zaposlenje.

Kolektiv DMDE-a im želi mnogo sreće u daljem školovanju i savjetujemo da zdravorazumski donesu odluku čime žele da se bave u budućnosti jer najbolje rezultate možemo dati ako volimo posao koji radimo.