slim1

Historijat

O nama

Odluka o formiranju firme donešena je 2004 godine u vremenu koje je zbog svojih specifičnosti (tranzicijski period u kome se zemlja našla) te dostignućima koje je konkurencija na tržištu već imala kao i skromnim vlastitim ekonomskim potencijalom bilo dosta nepovoljno za privatne poduzetnike u BiH.
Osnovna djelatnost su bili poslovi rušenja objekata, izvođenje zemljanih radova kao i poslovi u rudarstvu i transport na domaćem tržištu. Svi navedeni problemi stvorili su instiktivni osječaj za preživljavanje i razvoj u izrazito nepovoljnom okruženju i pod teškim uslovima.
Nakon turbulentnog perioda kroz koji je prošla BiH 90-tih godina prošlog vijeka porodičnu firmu kao doo od njenog osnivanja preuzima Dino Durmić, sa novom vizijom poslovanja u preduzeću, postavljajući nove osnove za rad i razvoj u XXI vijeku.
Težište poslova se daje na domaći transport. Međunarodni transport postaje vizija razvoja a naša misija postaje povezivanje resursa iz BiH sa Evropom
03.03.2004 godine preduzeće se registruje kao DOO „DMDE“ i ovaj datum se uzima kao početak korporativnog poslovanja
Kompanija počinje vršiti pored domaćeg transporta i transport između evropskih zemalja preuzimajući ulogu međunarodnog transportera u pravom smislu te riječi. Ekonomska borba i visoka dostignuća konkurencije u ovoj oblasti zahtjeva od firme brzo sticanje znanja i ulaganja u kadrove kako bi zauzeli svoje mjesto na tržištu jugoistočne Evrope.
2008 godine kompanija počinje sa transportom uglja za potrebe Natron Hayat kao i drugim značajnim kupcima na domaćem tržištu što u konačnici firmi omogućava transport na godišnjem nivou od cca 200 000 tona.
2010 godine kompanija donosi nove trendove uz obezbjeđenje licence za međunarodni transport i kompanija počinje sa transportom pšenice iz Mađarske, Srbije i Hrvatske aluminijskim kadama kao djelom svog transportnog portfolia. Prenoseći iskustva stečena na domaćem tržištu, uigran tim sa skromnim sredstvima ubrzo stiče reputaciju na izbirljivom tržištu klijenata specijalizovanih za ovakav vid transporta.
2011 godine vizija industrijskog transporta se realizuje potpunim fokusiranjem na silo transport suhi materija. Flota se ujedno specijalizuje za ovaj tip prevoza  prilagođavajući se iskljućivo potrebama naših klijenata.
Misija kompanije postaje da u regionu Jugoistočne Evrope ponudi kako domaćim tako i internacionalnim kompanija rješenja u ovom specifičnom vidu transporta karakterističnom za velike proizvodne sisteme .
Sa visokim zahtjevima kvaliteta i preciznosti kompanija 2011 godine nabavlja novih 11 silo cisterni koje stavlja u funkciju potreba tržišta.
2012 godine obezbjeđujemo i GMP+ ( Good Manufakturing Practice ) certifikat ćime  smo verifikovali svoje visoke standarde za prevoz hrane za životinje , ujedno nastavljajući investicije u veoma teškim tržišnim uslovima kako na domaćem tako i na Evropskom nivou.
Zadovoljavajući potrebe kupaca naših usluga nastavljamo da gradimo sopstvenu budućnost pokazujući da je kriza između ostalog i prilika za dokazivanje uspješnosti.
© Copyright - DMDE